Öppen dörr

 

”Bygglov beviljat”

Det gick! Jag har från början haft en önskan om att på något sätt komplettera min nätbutik med en fysisk butik. Undersökt och besökt flera lokaler, noterat den stora butiksdöden på närliggande städers gågator. Lite trist är det, men ganska förståeligt när man inser vilka hyror man måste betala för dessa lokaler. Hyresnivåerna fick mig att utsluta alternativet att hyra en lokal centralt.

”Gräv där du står” började eka i mitt huvud.  Ja, vad har jag att spela med? Ett litet garage, en carport, ett litet växthus och en mindre gårdsplan. Ok, vad kan jag göra med det?

Får man egentligen lov att starta en liten butik och sälja saker hemifrån? Nix – inte utan vidare. Eftersom vårt hus ligger i detaljplanerat område krävs anmälan om ändrad användning som ska godkännas av kommunen. Sagt och gjort; ansökan lämnades in. 5 månader senare, ett avslag och ett överklagande senare blev bygglovet beviljat och jag några tusenlappar fattigare. Men nu är det fritt fram att köpa hem och sälja smarta och vackra trädgårdsting även från vårt hem! Jag ser fram emot att inreda, fixa till bestämma sortiment och kunna erbjuda eventuella köpare smarta och snygga produkter till nytta och fägring för trädgården.

Jag vandrar nyfiket vidare, följ gärna med på min resa!

Written by 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *