Personerna –  Produkterna –  Prisvinnarna

 

En kort presentation av personerna bakom produkterna. En del prisvinnare, andra moderna klassiker. Alla med innovativa idéer som grund!

 

Alberto Brogliato

Alberto Brogliato, född 1981, är en av flera namnkunniga designers som formger utemöbler för italienska varumärket Plust.  En av hans populäraste kollektioner är Gumball; en serie ergonomiskt designade soffor och fåtöljer för utomhusbruk vilka även kan förses med belysning.

Gumball fåtölj och soffa  

AM design office

AM design office består av Simone Simonelli och Giulia Cavazzani och bildades 2015. I teamet ingår flera designers med bakgrund i design, entreprenörskap och innovation. Man fokuserar på produkter som är kundorienterade och AM design Office är kända för sitt intresse av ny teknik. Teamet har bland annat designat Coccodrillo för Plust.

Eddie Antonello

Eddy Antonello, född 1982, tog examen i industriell design 2005 och startade ett samarbete som designer med Studio Joe Velluto. Eddie har även arbetat med industridesign och har vunnit flera nationella och internationella utmärkelser. Eddie har bland annat designat Lapsus för Plust.

   

Giorgio Biscari

Designer, art director, professor, design editor, entreprenör. Giorgio Biscari är känd som en av de mer eklektiska spelarna på den italienska designscenen. Hans alster förekommer frekvent i magasin världen över och han undervisar på flera italienska universitet. Sedan 2015 är han medlem i ett statligt samarbetsprogram mellan Italien och Malaysia vars målsättning är att sprida kunskap om europeiskt designtänk i Asien. I Plust sortiment har Giorgio Biscari stått bakom Odla.

  

Alberto Fabbian

Född 1981 och tog examen från Italienska designskolan 2006. Alberto arbetar som frilansande designer och tycker om att skapa små historier som återspeglar både hans illustrationer och produkter. För Plust har Alberto Fabbian skapat den lille tomten Baddi. Väl värd att skapa en historia om!

  

Form us  with love

Designfirman från Stockholm som bildades 2005 och som sedan dess har arbetat med välkända varumärken som ateljé Lyktan, Muuto, Design  House Sthlm och One Nordic Furniture Company. 2012 utnämndes Form us with love som en av världens 50 mest inflytelserika designers för framtidens design. 2013 mottog de priset ”Årets designer” från Elle Decoration, Sverige. Fura bord och stolar är designade av Form us with love.

Alberto Ghirardello

Född 1985 och tog examen  i industridesign 2007. 2013 grundade han sin egen designstudio där han samarbetade med flera olika nationella och internationella företag. Albertos produkter har visats på mässor och i magasin runtom i världen. För Plust har Alberto designat Drago och Draghetto.

    

Giulio Iacchetti

Född 1966 och flerfaldigt prisbelönad industridesigner som sedan 1992 har varit verksam och arbetat med flera kända varumärken som Alessi, Foscarini, Magis och Moleskine. Giulio har mottagit flertalet designpriser. Bland annat har han formgivit multiverktyget ”Moscardino” som är ett multibestick med både gaffel, kniv och sked i ett.  2014 vann han sin andra ”compasso d’oro”.

Raffa, Cubalibre och Bold Sofa är produkter som Giulio designat för Plust.

    

 

Setsu & Shinobu Ito

De är både designers och arkitekter. De har arbetat som konsulter för företag överallt mellan Milano och Tokyo och deras produkter har mottagit flera utmärkelser i både Japan och Europa. Några av deras verk finns representerade i den permanenta utställningen på ”Museum of Contemporary Art” i Munchen. Shinobu arbetar dessutom som grafisk designer medan Setsu även arbetar som gästföreläsare på flera institutioner i italien och Tokyo. För Plust har paret formgivit Goen fåtöljer och bordet Enta.

Michele Menescardi

Michele Menscardi, född 1979. 2004 tog han sin examen efter att ha studerat Industridesign i Milano. 2014 startade han sin egen studio, Michele Menescardi Designer i Milano. Han har genom åren haft samarbete med bland annat The Swatch Group Ltd, PS Furniture, Alhium France, mfl. För Plust har Michele designat Plust Van och Plust Van Mini.