Bloggeriet

Augusti 2018 – Dörrar öppnas

 

Öppen dörr

 

”Bygglov beviljat”

Det gick! Jag har från början haft en önskan om att på något sätt komplettera min nätbutik med en fysisk butik. Undersökt och besökt flera lokaler, noterat den stora butiksdöden på närliggande städers gågator. Lite trist är det, men ganska förståeligt när man inser vilka hyror man måste betala för dessa lokaler. Hyresnivåerna fick mig att utsluta alternativet att hyra en lokal centralt.

”Gräv där du står” började eka i mitt huvud.  Ja, vad har jag att spela med? Ett litet garage, en carport, ett litet växthus och en mindre gårdsplan. Ok, vad kan jag göra med det?

Får man egentligen lov att starta en liten butik och sälja saker hemifrån? Nix – inte utan vidare. Eftersom vårt hus ligger i detaljplanerat område krävs anmälan om ändrad användning som ska godkännas av kommunen. Sagt och gjort; ansökan lämnades in. 5 månader senare, ett avslag och ett överklagande senare blev bygglovet beviljat och jag några tusenlappar fattigare. Men nu är det fritt fram att köpa hem och sälja smarta och vackra trädgårdsting även från vårt hem! Jag ser fram emot att inreda, fixa till bestämma sortiment och kunna erbjuda eventuella köpare smarta och snygga produkter till nytta och fägring för trädgården.

Jag vandrar nyfiket vidare, följ gärna med på min resa!

Coola trädgårdting

Var hittar jag riktigt coola utemöbler? Frågefrö till Trädgårdsting.se

Var någonstans får jag tag på riktigt coola utemöbler? När jag googlar efter något som sticker ut och ser lite annorlunda ut dyker sida efter sida upp med snygga, rentutav urtjustiga rottingmöbler, konstrottingsoffor, metallmöbler, aluminiumstolar, trämöblemang upp. Och alla ser i princip likadana ut.

Såklart – det skiljer i kvalitet, hållbarhet och miljöpåverkan Men allt ser….nästan likadant ut…

Jag vill ha tag på något som är lite annorlunda. Som har en något annorlunda look men är funktionellt. Inte bara coolt alltså.  Det är viktigt för mig att tillverkningen är under schyssta villkor. Jag vill inte att det jag köper är någon miljöbov heller. Hmmmm….. Googla själv på coola utemöbler så ser du vad som presenteras. ”Sådär” resultat tycker jag….

Denna tanke och denna sökning var fröet till den nätbutik jag sen beslutade mig för att starta.  Sagt och gjort, hösten 2017 var fröet sått, i februari 2018 satte jag igång på riktigt att bestämma namn, nätbutikslösning etc. Budget gjordes. Jag tog kontakt med leverantörer. Distributörer. Kommunen.  Skrev och ändrade min affärsplan. Skrev och ändrade lite till i min affärsplan. Visade den och presenterade min idé för några vänner. Skrev och ändrade ytterligare något.  Tänkte att sommaren 2018 – då är jag igång! I maj månad blev min firma registrerad (tjohooo!). F-skattebevis – nu är det på riktigt..

Trädgårdsting.se såg dagens ljus.

Det tog dock lite längre tid än jag trodde.

Faktum är att det tog en jäkla massa längre tid än jag trodde. För man vill ju ha allt väldigt ”klart”. Väldigt ”ordentligt”. Och väldigt ”färdigt”.

Nå – färdigt blir det aldrig. Jag strävar efter att fylla på min butik med möbler och accesoarer kontinuerligt. Testa olika produkttyper. Kontrollera nya leverantörer (är du inresserad av att jag säljer dina produkter i min butik – kontakta mig!)

Butiken kan alltid bli bättre – utseendemässigt, funktioner kan finslipas. Jag kommer försöka att ständigt förbättra.

Fördelen med detta är att du som besökare och förhopppningsvis ”kund” kommer att upptäcka nyheter, nya funktioner och en allt bättre butik för varje gång du besöker den. Det är min förhoppning.

Så – välkommen in till Trädgårdsting. Min butik på nätet med coola utemöbler, funktionella accessoarer och en hel massa annat som kan berika både din utomhusmiljö och din inredning inomhus. Är det något som är oklar – tveka inte att höra av dig till mig

/Maria